کیلس استارت چیست؟ بررسی مزایا و معایب

کیلس استارت چیست
آنچه خواهید خواند

سیستم کیلس استارت یک فناوری هوشمند است که با امواج رادیویی کار می‌کند و نیازی به سویچ‌های رایج و معمول برای باز کردن درب خودرو نیست. در خودروهایی که مجهز به سیستم کیلس یا «سیستم بدون سوئیچ» هستند، باز و قفل کردن در از طریق یک ریموت هوشمند انجام می‌شود؛ به‌علاوه روشن و خاموش کردن خودرو فقط با فشردن یک دکمه امکان‌پذیر است. از مزایای سیستم کیلس یا «سیستم بدون کلید»، امنیت و راحتی بیشتر صاحب خودرو است. البته تکنولوژی همواره با ابعاد منفی همراه بوده و معایبی نیز به‌دنبال دارد؛ از جمله هک شدن ریموت و هزینه‌های بالای تعمیر و نگهداری. اما با استفاده درست و رعایت نکات ایمنی، معایب و آسیب‌های آن به‌حداقل می‌رسد. بسیاری از خودروهای وارداتی مثل کیا، هیوندای، بنز، بی ام و، تویوتا و خودروهای ایرانی مانند دنا پلاس، تارا، شاهین و کوئیک نیز به این سیستم مجهز هستند؛ هرچند کیفیت نصب و پشتیبانی آن‌ها نیازمند توجه ویژه‌ای است.

کیلس استارت چیست؟

فرض کنید از خرید برمی‌گردید و دست‌هایتان از خرید پر است، یا در هوای سرد زمستان می‌خواهید هرچه سریع‌تر به خودروی خود پناه ببرید. همان لحظه بدون اینکه لازم باشد دنبال سوئیچ بگردید، با نزدیک شدن به خودرو، سیستم کیلس خودکار، درب‌ها را باز می‌کند. 

سیستم کیلس استارت، یا به زبان ساده‌ «استارت بدون کلید» در نگاه اول صرفا قابلیتی لوکس به‌نظر می‌رسد، اما این آپشن چیزی فراتر از راحتیِ صرف است. همانطور که پیش‌تر اشاره شد، فقط کافی است ریموت یا کلید هوشمند همراه‌تان باشد، وقتی به خودرو نزدیک می‌شوید، درب خودرو باز می‌شود؛ سپس می‌توانید با کیلس استارت خودرو را خاموش یا روشن کنید.

حالا با دیدن ویدئو زیر بیشتر با قابلیت‌های کیلس استارتر خودرو آشنا می‌شود:

کیلس استارت، جایگزین سوئیچ‌های رایج

کیلس استارت یا همان «استارت بدون کلید» یا «استارت بدون سوئیچ» یکی از فناوری‌های نوین در صنعت خودروسازی است که در خودروهای مدرن به‌کار رفته است. در این سیستم فقط با یک ریموت کنترل هوشمند وقتی به خودرو نزدیک می‌شوید، ریموت به خودرو امواج رادیویی ارسال می‌کند و بدون اینکه لازم باشد شما کاری کنید، قفل‌ خودرو به‌طور خودکار باز می‌شود. سپس برای روشن کردن خودرو تنها کاری که باید بکنید، فشار دادن دکمه استارت است. «کیلس» در واقع از دو بخشِ «کی» به معنای «کلید یا سوئیچ» و «لِس» به‌معنای «بدون» تشکیل شده و ترجمه کلمه‌به‌کلمه آن «بدون کلید/سوئیچ» است.

تاریخچه؛ از مرسدس بنز تا خودروهای امروز

فناوری کیلس استارت اولین بار در دهه 1990 توسط شرکت مرسدس بنز، از پیشروان صنعت خودروسازی، معرفی شد. در ابتدا فقط در طراحی برندهای لوکس مانند بی‌ام‌و و آئودی به‌کار برده شد، اما در حال حاضر در برخی خودروهای ایرانی نیز دیده می‌شود. علاوه‌بر راحتی، ایمنی بیشتری برای دارندگان خودرو فراهم می‌کند که البته معایبی نیز به‌همراه دارد که به آن‌ها اشاره خواهد شد.  از تکنولوژی کیلس استارت با عباراتی مانند «سیستم روشن کردن خودرو بدون کلید»، «فناوری کلید هوشمند» و «سیستم روشن کردن هوشمند» نیز یاد می‌شود. 

مزایای استفاده از سیستم کیلس استارت

۱) راحتی و آسایش بیشتری برای شما فراهم می‌کند

  • باز و قفل شدن درب خودرو به‌صورت خودکار
  • خداحافظی با مشکلاتی مانند گم‌شدن کلید یا فراموش کردن آن در خودرو

۲) امنیت بیشتر 

یکی از دغدغه‌هایی صاحبان خودرو، امنیت خودرو است. حالا این سوال پیش می‌آید که آیا سیستم کیلس استارت تاثیری در افزایش امنیت خودرو دارد یا خیر؟ بله، سرقت خودروهای مجهز به کیلس استارت ساده نیست؛ حتی اگر سارق بتواند درب خودرو را باز کند، بدون داشتن ریموت، قادر به روشن کردن خودرو نیست؛ چرا که دکمه استارت، بدون ریموت هوشمند فعال نمی‌شود. به‌علاوه سیستم کیلس استارت با  تکنولوژی‌های پیشرفته مانند رمزنگاری امواج رادیویی و تشخیص ایموبلایزر، مانع از سرقت خودرو می‌شود. حتی در صورت تلاش برای سرقت، سیستم‌های امنیتی و هشدار دهنده خودرو، مالک خودرو را با پیامک یا اپلیکیشن مطلع می‌کنند.

معایب سیستم کیلس استارت

احتمال هک شدن ریموت

همانطور که گفتیم، این تکنولوژی معایبی نیز به‌همراه دارد؛ بُعد مثبت آن برقراری آسایش و راحتی و بُعد منفی این سیستکک، احتمال هک شدن ریموت و به‌خطر افتادن امنیت خودرو است.

هک شدن سیستم استارت بدون کلید

تکنولوژی‌های بی‌سیم همیشه در معرض تهدیدهای امنیتی قرار دارند و هکرها می‌توانند امواج رادیویی ارسال شده توسط ریموت را شبیه‌سازی کنند و بدون نیاز به ریموت، به خودرو دسترسی داشته باشند. البته خودروسازان از این خطرات احتمالی آگاهند و مدام در تلاشند امنیت این سیستم‌ها را بهبود ببخشند؛ مانند رمزنگاری چندلایه و تغییر مداوم کدهای امنیتی.

با این حال برای جلوگیری از سرقت امواج رادیویی، توصیه می‌شود همیشه ریموت خودرو را در مکانی امن نگهداری کنید، مانند جعبه محافظ امواج (Faraday Box) تا از بروز این مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

تمام شدن باتری ریموت

اگر باتری ریموت خودرو در مواقع حساس تمام شود، چه اتفاقی می‌افتد؟ تمام شدن باتری ریموت نه‌تنها آزاردهنده بوده، بلکه در محیط‌های ناامن یا مکان‌های دورافتاده بسیار خطرناک است. چون کیلس استارت بدون ریموت کار نمی‌کند و امکان باز و قفل کردن در وجود ندارد.

در این مواقع می‌توان از کلیدهای اضطراری استفاده کنید. بنابراین پیشنهاد می‌شود همیشه یک باتری یدکی داشته باشید. البته تعویض به‌موقع و منظم باتری ریموت راهکار بهتری است.

هزینه‌های بالا

یکی از معایب اصلی سیستم کیلس، هزینه‌های بالای تعمیرات و جایگزینی قطعات و نگهداری آن است. در صورتی که ریموت کیلس استارت خودروی شما گم یا خراب شود، جایگزین کردن آن هزینه‌بر بوده و در برخی موارد باید به نمایندگی‌های مجاز مراجعه کنید که همین موجب بیشتر شدن هزینه‌ها می‌شود.

درنتیجه هنگام خرید، در مورد گارانتی و شرایط پس از فروش صحبت کنید تا در صورت بروز مشکلات احتمالی،  متحمل هزینه کم‌تری شوید.

چگونه می‌توانیم امنیت و عملکرد سیستم کیلس استارت را حفظ کنیم؟

  • ریموت را در مکانی امن نگهداری کنید
  • باتری ریموت را به‌موقع تعویض کنید
  • همیشه یک کلید یدکی همراه خود داشته باشید

انواع سیستم‌های کیلس استارت 

سیستم کیلس استارت به دو نوع  REK و PKE دسته‌بندی می‌شود که به‌ترتیب برگرفته‌ از عبارت Remote Keyless Entry و Passive Keyless Entry هستند. اما این دو سیستم چه تفاوت‌هایی با هم دارند و کدام یک برای شما انتخاب بهتر و مناسب‌تری است؟ 

سیستم کیلس استارت REK

سیستم کیلس استارت REK که با نام کامل Remote Keyless Entry شناخته می‌شود، ساده‌ترین نوع بوده که در این سیستم، راننده می‌تواند با ریموت کنترل، درب‌های خودرو را از فاصله‌ دور، باز یا قفل کند. در برخی مدل‌ها، علاوه‌بر دکمه‌های «باز و بسته» یک دکمه به باز کردن صندوق عقب اختصاص داده شده و تا فاصله ۱۰۰ متر هم کار می‌کند. به‌علاوه برخی از این سیستم‌ها اطلاعاتی مانند وضعیت باتری، دمای خودرو و هشدارهای امنیتی را نیز برای راننده ارسال می‌کنند.

سیستم کیلس استارت PKE

سیستم کیلس استارت PKE که از عبارت Passive Keyless Entry گرفته شده و از سیستم REK پیشرفته‌تر است. یک نسخه پیشرفته‌تر از سیستم کیلس استارت که علاوه بر باز و بسته کردن درب‌ها، امکان روشن کردن خودرو بدون نیاز به کلید را نیز فراهم می‌کند. این سیستم به‌گونه‌ای طراحی شده که راننده تنها با داشتن ریموت در جیب یا کیف خود، بتواند به‌راحتی خودرو را روشن و خاموش کند. به محض اینکه راننده پدال ترمز را فشار داده و دکمه استارت را بزند، موتور خودرو روشن می‌شود. به‌علاوه سیستم PKE معمولاً قابلیت‌های بیشتری دارد؛ مانند تنظیم صندلی‌، آینه‌ و سیستم صوتی راننده.

سیستم کیلس استارتر

بررسی مزایا و معایب سیستم REK و PKE

مزایای سیستم REK:

  • سادگی و کاربری آسان: سیستم REK طراحی ساده‌ و کاربرپسندی دارد که استفاده آن را برای همه ساده کرده
  • کنترل از راه دور: امکان کنترل خودرو از فاصله دور
  • هزینه به‌صرفه: به‌دلیل سادگی به‌نسبت سیستم‌ PKE، ارزان‌تر هستند

معایب سیستم REK:

  • عدم امکان روشن کردن بدون کلید: امکانات آن به باز و بسته کردن درب خودرو محدود می‌شود و روشن کردن خودرو بدون کلید ممکن نیست.
  • امنیت کمتر نسبت به PKE: چون سیستم امنیتی پیشرفته‌ای ندارد، بیشتر در خطر تهدیدهای امنیتی قرار دارد.

مزایای سیستم PKE:

  • بزرگ‌ترین مزیت این سیستم، امکان روشن کردن خودرو بدون نیاز به کلید است.
  • امنیت بالاتر خودرو با قفل کردن درب‌ها و شناسایی ریموت
  • قابلیت‌های بیشتر و کاربردی مانند تنظیم خودکار صندلی و آینه

معایب سیستم PKE:

  • به‌خاطر داشتن تکنولوژی پیشرفته‌تر، معمولاً گران‌تر از سیستم‌های REK هستند.
  • به‌دلیل تکنولوژی پیشرفته‌تر، ممکن است کار کردن با این سیستم برای برخی کاربران، سخت و پیچیده باشد 

کیلس استارت در خودروهای ایرانی

در سال‌های اخیر صنعت خودروسازی ایران تا حدی پیشرفت داشته و به‌سمت فناوری‌های نوین گام برداشته است و در برخی خودروهای ایرانی مانند دنا پلاس، تارا، شاهین و کوئیک، سیستم کیلس استارت به‌کار رفته است. هرچند کیفیت ساخت و تکنولوژی به‌کار رفته کیلس استارتِ خودروهای ایرانی و خارجی تفاوت‌هایی با هم دارند که نمی‌توان از آن غافل شد. این تکنولوژی در خودروهای خارجی کیفیت بالاتری داشته، پیشرفته‌تر بوده، در نتیجه امنیت بیشتری دارد؛ منظور از پیشرفته‌تر بودن، تغییر خودکار کدهای امنیتی برای جلوگیری از هک شدن ریموت است که خودروهای ایرانی این قابلیت را ندارند. علاوه‌بر این نصب و پشتیبانی کیلس استارت در خودروهای ایرانی همراه با مشکلاتی است؛ بع‌عنوان مثال حساسیت کم سیستم در تشخیص ریموت یکی از مشکلات رایج این سیستم در خودروهای ایرانی است.

نکات مهم در نصب سیستم کیلس استارت

اگر تصمیم گرفته‌اید سیستم کیلس استارت را روی خودروی خود نصب کنید، حتما با افراد متخصص مشورت کنید و این کار را به تکنسین‌های باتجربه و متخصص بسپارید. زیرا نصب نادرست، استفاده از قطعات بی‌کیفیت و سیم‌کشی‌های نادرست، نصب اشتباه ریموت و گیرنده‌ها نه‌تنها سیستم کیلس را مختل کرده، بلکه امنیت خودروی شما را به خطر می‌اندازد و متحمل هزینه‌های زیادی می‌شوید.

نصب کیلس

مکان نصب گیرنده‌ها و آنتن‌های سیستم نیز اهمیت بسیاری دارد. زیرا این قطعات باید جایی نصب شوند که هم در دید نباشند و هم امواج رادیویی را به‌خوبی دریافت کنند. 

توصیه‌های مهم 

ریموت کیلس استارت، قلب این سیستم است و خودرو عملنا بدون ریموت قابل استفاده نیست و روشن نمی‌شود. بنابراین یکی از مهم‌ترین توصیه‌ها نگهداری صحیح از ریموت کنترل است. همیشه در مکانی امن و بدون رطوبت یا گرما از آن نگهداری کنید و دقت کنید که به ریموت ضربه وارد نشود. به‌علاوه به‌منظور پیشگیری از مشکلات احتمالی سیستم کیلس استارت خودرو را به‌موقع و منظم سرویس کنید.

جمع‌بندی؛ از راحتی تا مشکلات احتمالی

سیستم کیلس استارت به‌منظور راحتی و امنیت بیشتر در خودروهای مدرن به‌کار رفته است. از مزایای این سیستم راحتی در استفاده و بدون نیاز به کلیدهای رایج و معمول برای روشن و خاموش کردن خودرو است. درست است که این قابلیت آسایش و آرامش بیشتری برای شما فراهم می‌کند، اما مشکلاتی نیز به‌همراه خود دارد که قبل از خرید یا نصب باید از آن مطلع و آگاه باشید؛ از جمله هک شدن ریموت، تمام شدن باتری و همینطور هزینه‌های بالای تعمیرات و نگهداری. البته با رعایت نکاتی که در این مقاله گفته شد، می‌توانید از این مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.

قبل از اینکه بر روی خودروی خود سیستم کیلس استارت نصب کنید، حتما نیازها و اولویت‌هایتان را در نظر داشته باشید و با توجه به آن تصمیم بگیرید.. آیا دنبال راحتی بیشتر هستید؟ امنیت خودرو چقدر برای شما اهمیت دارد؟ از پس هزینه‌ تعمیر و نگهداری آن برمی‌آیید؟ فراموش نکنید که این سیستم نیازمند نصب صحیح و نگهداری منظم است. بنابراین حتما به نمایندگی‌های مجاز و متخصصین برای نصب این سیستم مراجعه کنید، چون همانطور که قبلا اشاره کردیم، اشتباه در نصب مشکلات زیادی به‌همراه دارد و متحمل هزینه‌های زیادی و بی‌مورد خواهید شد.

سیستم کیلس استارت نیز مانند همه تکنولوژِ‌های دیگر، دو بعد مثبت و منفی دارد و با مشکلاتی همراه است؛ در نهایت تصمیم‌گیرنده هستید؛ شما باید تصمیم بگیرید که آیا این سیستم با‌توجه به نیازها و اولویت‌های شما انتخاب مناسبی است یا خیر! البته در صورتی که نکات ایمنی را رعایت کنید، این مشکلات به‌حداقل می‌رسند و می‌توانید از این تجربه امن و راحت لذت ببرید!

آنچه خواهید خواند
0 0 رای ها
امتیاز

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها